Related Posts with Thumbnails

ponedjeljak, 27.07.2009.

Svaka je sekunda važna

Najljepši satovi za žene.









Uredništvo luksuznog dodatka njemačkog dnevnika 'Die Welt' odlučilo se na težak zadatak; prikazati po njihovom izboru najljepše satove - posebno namjenjene ženama. Satove za svakodnevnu upotrebu, ili za posebne prilike, za žene, kao i za cure. Prikazali su tehnološki napredne satove za one koje žele nešto više od običnog ukrasa na ruci, satove od zlata, čelika ili keramike. Teško se bilo odlučiti, jer tu će svatko imati nešto za dodati ili oduzeti, no pod naslovom 'Every second counts...' donijeli su dosta širok izbor, a sve zajedno ih ujedinjuje da su – vrlo lijepi.



Lady Serenade by Glashütte Original



Glashütte je za Njemačku ono što je Ženeva za Švicarsku. Ove je godine njemačka firma Glashütte Original izdala izuzetno ženstven i elegantan sat - the Lady Serenade. Remen u pink boji može biti stvar osobnog ukusa. Ova je ljetna boja vrlo uočljiva, a moguće je odabrati diskretnije varijante, recimo primjerak zlatne boje sa smedjim remenom.



Brasilia by Ebel



Oko kombinacije čelika i zlata mišljenja su podijeljena. Ili ju volite ili mrzite. Tržni status te kombinacije napreduje i sad se 10% luksuznih satova radi u toj kombinaciji. Novom se trendu priključila firma Ebel s modelom Brasilia.



Women Time Zone by Blancpain

Image Hosted by ImageShack.us


Trend satova bijele boje zamjenjuje trend u raznim tonovima smedje boje. To može biti pomalo čudno, ali rezultat je mnogo elegantniji nego što bi se to moglo pomisliti. Slijedeći taj najnoviji trend, firma Blancpain stavila je na tržište novi 'Women Time Zone' sat u smedjoj varijanti s pripadajućim elegantnim smedjim remenom od satena. Ova firma ograničava vlastitu proizvodnju čineći tako svoje prizvode još ekskluzivnijim. Vrlo tanko kučište ovog sata napravljeno je od bijelog zlata, a okružuje ga 30 malih dijamanata, čineći ga pravim umjetničkim djelom.



J12 by Chanel



Briljanti, safiri, rubini; crni li bijeli; razne kombinacije. Na slici je J12 Joaillerie Limited Edition, bijeli sat od keramike u koji je ugradjeno 12 dijamanata i 36 safira. Serija je limitirana na samo 12 komada.



GMT Master II by Rolex



Ovo nije ženski sat u tradicionalnom smislu, na kako mnoge žene ne žele nositi satove dizajnirane samo za njih i on se našao na listi. Na slici je redizajn orginalnog sata kojeg je Rolex 1954 godine napravio u suradnji s avio kompanijom Pan Am i prava je klasika. Žene daleko više nego ranije vole nositi velike muške satove i evo prilike za pokazati jedan primjerak.



Tank Americaine by Cartier



Čisti luksuz na ruci. Superiorna kvaliteta i najbolji materijali. 150 godina iskustva koje donosi Cartier ovim satom stila i ljepote ima i svoju cijenu. 20.000 €.



Happy Diamonds Sun by Chopard





Ženski satovi firme Chopard mogu se uvijek smatrati više nakitom jer su dekorativni i živopisni. 'Happy Diamonds' serija radi se od 1976 godine, a najnoviji primjerci iz kolekcije prikazuju sunčeve zrake. Najbolje ih je nositi u posebnim prilikama, a moguće je kupiti pripadajući nakit i dodatno pojačati efekt.



La Dona by Cartier



Kad Cartier izdaje novi sat na tržište možete biti sigurni u zadivljujući rezultat. Grupa satova pod imenom 'La Dona' posvećena je Mariji Felix, meksičkoj filmskoj zvijezdi 40-ih godina; glamuroznoj, urbanoj femme fatale onog vremena. Reklamno lice ove linije je holivudska ljepotica Salma Hayek, a prodavat će se varijante od običnih primjeraka do onih optočenih dijamantima.



Radiomir 10 Days by Officine Panerai



'Officine Panarei' je omiljen medju modno naprednim ženama što je pomalo čudno jer taj proizvodjač radi luksuzne satove samo za muškarce. Trenutna zaludjenost žena prema velikim muškim satovima je razlog velike popularnosti modela 'Radiomir 10 Days'. Ova limitirana, ekskluzivna serija od samo 250 komada napravljena je od ružičastog zlata i vrlo su male šanse da je neki uopće u prodaji. Čekajte i vrebajte.



Reverso by Jaeger-LeCoultre



Nije potrebno posebno se opravdavati onima koje se odluče potrošiti značajnu količinu novca na ovaj luksuzni proizvod. Ovo je savršen sat za žene koje paze na detalje, superiornog je dizajna, najviše kvalitete i čuvenog imena proizvodjača. Klasika za one koje traže posebnost.



Calatrava Travel Time by Patek Philippe



U Brazilu je već odavno riječ ‘Patek’ uobičajeni izraz za ‘sat’, bez obzira o kakvom se satu radilo. To govori o statusu švicarskih proizvodjača luksuznih satova. Patek Philippe je medju mnogim ekskluzivnim proizvodjačima i skupim satovima čije prosječna cijena počinje s otprilike 12.000 € i sjajan je izbor za žene koje vole zadivljujući dizajn i savršenu kvalitetu. Ovaj model ima dodatak u odnosu na klasični Catalava model. Remen od krokodilske kože i pokazuje vrijeme u dvije vremenske zone.



Happy Sport by Chopard



Ovaj sat iz Happy Sport kolekcije svakako je malo djelo luksuza na vašem zapešću i glavni je model njemačko – švicarskog proizvodjača Chopard. Posut je s 41. svjetlucavim briljantom, što je više nego dovoljno da se mnogi okrenu za vama, a proizvodjač ga opisuje kao predstavnika ‘ženske odvažnosti’.
worlds-luxury-guide.com




Spustimo se ipak na Zemlju. Točnije u Pariz, na nedavno završeni tjedan visoke mode od kuda dolazi ova prigodna slika dana. Ova je mlada dama uz podosta nakita s prilično stila na svojoj lijevoj ruci ukomponirala i nekoliko satova. Posebno mi se dopalo da joj satovi pokazuju – različito vrijeme. Pa nije baš uvijek svaka sekunda važna.


jakandjil.com





Diana Krall - Just The Way You Are

Komentari (0) - Isprintaj - #