Related Posts with Thumbnails

ponedjeljak, 28.09.2009.

Prada Milano / proljeće 2010. – hod po rubu.


optimistična Prada i zabrinuta kritika…



Miuccia Prada tvrdi da kad stvari idu loše treba nam nešto što će nas izvući iz tog stanja. Optimizam. To je bila njena prva misao, ali kritičari su na kraju iskazali pokisli pesimizam. Pradu to vjerojatno ne uzbudjuje previše jer oduvjek je bila poznata po tome da započinje trendove, a da se nikad nije trudila biti trendi ili biti osobito lijepa i zavoditi publiku.

Nakon teške zimske kolekcije stigla je lagana odjeća od svile, satena, kristala i digitalnog printa, prilično avangardna za uobičajene standarde. Kritičari su iskazali čudjenje, iako nakon nekoliko dana javljaju se pozitivni tonovi. Kao i kod glazbe, nije to odjeća koja je hit na prvi pogled, već je potrebno malo više vremena da se oko privikne. Vidjet ćemo kako će to kasnije fotografski uobličiti Mario Testino i njegova ekipa, a pogotovo kad u siječnju krenu proljetni editoriali po magazinima.

Ali, treba li Prada uvijek hodati po rubu? Odjećom i naglašenim stylingom vratila se u 60-e, a u isto vrijeme boravi u budućnosti. Mislim da je od svih poznatih kritičara najbliža prepoznavanju trenda bila jedna blogerica kad je ustvrdila da ju ta odjeća asocira na umjetne plaže izgradjene u Japanu. Tamo je sve umjetno i Pradina odjeća ne odražava samo duh kalifornijskih plaža 50-ih i 60-ih godina. To bi bilo prejednodimenzionalno. Ona je istovremeno otišla budućnost, u novo doba i tamo bi mogla savršeno funkicionirati. Na plažama izgradjenima medu neboderima, gdje se temperatura, vlaga, pa čak i vjetar kompjutorski kontroliraju. Tamo gdje reklamni slogani o posjeti Mediteranu kakav je nekad bio dobivaju svoj puni smisao.



Backstage fotografije:

























Pa da vidimo kako je to izgledalo na samoj reviji. Evo nekoliko službenih fotografija.































I za kraj, evo i nekoliko detalja popratne mode. Louboutin je krenuo s prozirnom obućom za iduću sezonu, a Prada i Dolce & Gabbana nastavljaju trend. Ne znam hoće li to biti uspješno, a pogotovo ne znam hoće li biti ugodno nositi plastičnu obuću na ljetnim temperaturama. Torbe su jednako prozirne i reklo bi se – transparentne, wink i takodjer nisam siguran koliko će dame biti oduševljene da se brojne tajne njihovih torbi izlože nepoznatim pogledima. Velike, predimenzionirane naočale svih mogućih boja mogle bi vrlo lako naći brojnu publiku.
























style.com, backstage: wwd – plaža: saucyglossie.com


Komentari (4) - Isprintaj - #