Related Posts with Thumbnails

subota, 14.11.2009.

Vava Dudu – minimalizam i ekstravagancija.


...iz klasike u urbani punk...



Image Hosted by ImageShack.us
Lady Gaga snimljena na aerodromu u Los Angelesu

Upravo je objavljen novi video za pjesmu ‘Bad Romance’, američke umjetnice Lady Gaga, koji vrvi modnim dogadjima. Pjesma je premjerno izvedena kao glazbena pratnja finala spektakularne revije Alexander McQueena, a Lady Gaga u videu takodjer nosi art obuću i odjeću s te revije za sezonu 2010. McQueen razmatra mogućnost da se uzorci obuće s te revije, za kojima je kasnije nastala prava pomama, prodaju na aukciji za dobrotvorne svrhe.






No, u videu se prikazuju i radovi drugih umjetnika koje je za potrebe tog spota probrao stari prijatelj ovog bloga, Nicola Formichetti. Nekoliko mi je detalja privuklo pažnju, a jedan od njih je izvrsni trench coat koji potpisuje francuska stilistica Vava Dudu.

Image Hosted by ImageShack.us


Riječ je o Burberry kaputu kojeg je Vava Dudu obradila i personalizirala rukom pobojanim grafitima. Ta pariška trendy stilistica obradjuje i restrukturira stare stvari i klasičnim komadima odjeće daje novi grunge, urbani punk stil. Njene ideje klasične komade odjeće pretvaraju u punk, rap i dekadenciju koju prodaju najtrendy dućani Londona, Pariza, New Yorka i Tokya, koju otkupljuju muzeji i ponosno ju nose slavni pjevači, supermodeli i modni magovi kao John Galliano.


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Vava Dudu je modni buntovnik koju će standardna, profitom opterećena modna industrija teško prihvatiti i u strahu od komercijalnog neuspjeha uvijek će ju marginalizirati. I zato bravo za sjajnog i nepotkupljivog Nicolu Formichettia i njegovu vjernu modnu pratilju Lady Gaga!!


Image Hosted by ImageShack.us






Komentari (2) - Isprintaj - #