Related Posts with Thumbnails

nedjelja, 03.01.2010.

Isabel Marant – chic moda online.


uskoro...cijena? prava sitnica!



Image Hosted by ImageShack.us
spring / summer 2010

Jednostavne, ženstvene i sexy modne kreacije francuske kreatorice Isabel Marant su medju najtraženijima kod pariških cool djevojaka. Boemski chic izgled i savršena lakoća njezine hip estetike vrlo se lako pretvara u bezbrižni glamour za čijom tajnom tragaju brojni dizajneri.

Image Hosted by ImageShack.us
spring / summer 2010

Marketinški pristup i gotovo gotovo potpuno ignoriranje kupaca nešto je još zanimljivije; interesantno upravo toliko da privuče pažnju ozbiljnog Wall Street Journala. U svijetu velikih problema koje trenutno s prodajom imaju proizvodjači luksuzne robe, Isabel Marant odlučila je krenuti protiv struje. Trgovcima koji prodaju njene proizvode zabranjeno ih je prodavati online, ne smiju stavljati stavljati slike njeih kreacija na svoje web stranice, pa čak ne smiju niti cijene objaviti online. Jedino smiju obavijestiti kupce da prodaju njene proizvode i telefonski broj svog dućana. Kupci onda unaprijed naručuju bez da vide što kupuju. I za divno čudo – stvar funkcionira. Prodaje se gotovo naslijepo. Na neki način ideja je kreiranje povećane potražnje kroz otežanu dostupnost, rijetkost i ekskluzivnost.

Image Hosted by ImageShack.us
Otway boot – f/w 2009/10

Jedna od najtraženijih čizama ove sezone na zahtjevnom američkom tržištu bila je njena čizmica pod nazivom 'Otway’. Objavljena u brojnim magazinima imala je samo jednu manu – teško se mogla nabaviti uprkos cijeni od $1.300. Prodana je još početkom jeseni telefonskim prednarudžama i mogli ste samo ići na listu čekanja nadajući se da će se ponovo pojaviti u dodatnim pošiljkama. A ni to nije bilo sigurno niti jednostavno. Želite da vam čizmicu pošalju iz njena pariška butika? Ne, oni ne šalju poštom. Zamole vas da dodjete u Pariz po njih.

Image Hosted by ImageShack.us
Soono boot – s/s 2009

Ista stvar dogodila se i sa proljetnom čizmicom pod imenom 'Soono'. Cijena je takodjer bila $1.300. Slavne showbiz zvijezde kao Rihanna, Cameron Diaz ili Jennifer Lopez osigurale su svoje čizmice u prednarudžbama prije nego su se pojavile u odabranim dućanima. Potražnja je bila ogromna, ali čizmica nije bilo.

Image Hosted by ImageShack.us
s/s 2010 net-a porter

Ali, sve se mijenja. Od ovog proljeća odjeća i obuća Isabel Marant moći će se naručiti online. 'Net-a-porter' je dobio pravo prodaje i čekaju se prve pošiljke. Osim uobičajene odjeće za iduću proljetnu sezonu na redu je suede čizma piratskog izgleda pod nazivom 'Dana'. Ne sumnjam da će cijene i ovoga puta biti paprene, a potražnja ogromna.

Image Hosted by ImageShack.us
Dana boot – s/s2010

foto: wsj, jakandjil, net-a-porter, style.com



Komentari (0) - Isprintaj - #