Related Posts with Thumbnails

petak, 08.01.2010.

Lady Gaga – turneja s gubicima.


Image Hosted by ImageShack.us
Haljina - Valentino

Lady Gaga uspjela je navući bijes barem jedne osobe. Svoga knjigovodje, kojem je zaigrana umjetnica postala noćna mora. Ona je jedna od onih koje novac baš i ne zanima previše i koji svoje račune stave u kutiju s cipelama i tako ih odnesu knjigovodji. Problem je što Lady Gaga svom nesretnom knjigovodji bezbrižno donosi na stotine kutija s cipelama. Njezina sjevernoamerička turneja pod nazivom 'Monster Ball Tour’ svakim nastupom donosi novi gubitak koji se dosad popeo na ozbiljnih 2.2 milijuna eura - iako su svi koncerti odavno rasprodani. Raskošni kostimi, bogata scenografija pozornice i nadahnute art ideje koje su se morale ispuniti imaju svoju popriličnu cijenu.

Image Hosted by ImageShack.us
Nastup pred britanskom kraljicom. Haljina – Atsuko Kudo

Samo jedna ogromna kada za kupanje u kojoj je kao poseban gost nastupila na britanskom tv talent showu X Factor, stajala je 57.000 €. Jedna od scena za jedan jedini nastup koštala je preko 550.000 €. Lady Gaga troši ogromne svote novca na vrlo skupe kostime i po navodima njenog glasnogovornika 'nije joj uopće stalo do troškova'. Publiku valja šokirati i LG uživa u tome. Glasnogovornik je takodjer naglasio da joj 'ne bi želio biti knjigovodja'.

Image Hosted by ImageShack.us
X Factor tv show nastup

Iako je u prekomjernoj potrošnji Lady Gaga ne brine i nikako ne posustaje te će europski dio turneje, koja u veljači započinje britanskim koncertima, odraditi na četiri puta većoj pozornici od sadašnje. Lady Gaga je postala nova ikona moderne glazbe nadolazećeg decenija i u potpunosti publici donosi pomalo zaboravljeni showbiz. Sama je izjavila da ju novac uopće ne zanima i da sav zaradjeni novac ulaže u svoju umjetnost. Ne vjerujem da će zbog novca odustati od svojih ideja, kao niti njezin stilista Nicola Formichetti ili ekipa okupljena oko londonskog ShowStudia, kojeg nadahnuto vodi Nick Knight, gdje svi zajedno pršte već dugo nezabilježenom izvanrednom kreativnošću. (ShowStudio i Lady Gaga su, izmedju ostalog, suradjivali na posljednjoj spektakularnoj pariškoj reviji Alexander McQueena). Naći će svi oni načina za dodatne prihode. Za početak, Lady Gaga je upravo postala kreativni direktor za Polaroid. Zanimljiva suradnja. Valjda će to donijeti koji milijunčić $$$ za kostime i scensku maštu, jer ovo što smo dosad vidjeli je tek početak!!



Bad Romance - Live, X Factor tv show.

Ako nešto financijski i zaškripi uvijek postoji mogućnost koncerta u Zagrebu. Ima ovdje jedan tip koji jako voli delati i tudjim će novcem rado pokriti sve dubioze i navući osmijeh na lice Gaginog knjigovodje.

Image Hosted by ImageShack.us
Kostim za X Factor nastup – Gareth Pugh. Detalji o dizajneru u ovom postu.
goingconcern.com, slike - nicola formichetti blog.


Komentari (2) - Isprintaj - #