Related Posts with Thumbnails

nedjelja, 07.02.2010.

'Miu Miu' / 15-godišnja djevojka glavno lice reklamne kampanje.


Image Hosted by ImageShack.us

Lindsey Wixson je s 12 godina poželjala biti model. Manekenka. Mnogo curica u toj dobi ili tek malo starijih sanja o svijetu glamoura. Danas, Lindsey s navršenih 15 godina snima modne editoriale i prošle je jeseni ekskluzivno nosila revije za Pradu i Miu Miu, a sad je postala i glavno lice reklamne kampanje za Miu Miu. Njena dob je predmet brojnih rasprava. Ne bi li ona trebala biti u školi, a ne na modnoj pisti? Ona tvrdi da su joj se snovi ostvarili.

Image Hosted by ImageShack.us

Miuccia Prada, koja je bez ikakve sumnje jedna od najvećih modnih vizionarki, ovoga puta dobiva ozbiljne kritike zbog podržavanja trenda gdje modni svijet kreće prema sve mladjim i sve mršavijim djevojkama. Miuccia točno zna što hoće i odabrala je djevojku izrazito mršavih nogu, tanku kao prut, nježnu i fragilnu. Ok, samo zašto djeca nastupaju u reklamama odjeće za odrasle i kakva se poruka šalje milijunima cura? Razmišljaju li fotografi, kreatori i modni urednici o kasnijim posljedicama stvarnog svijeta? Oni će reći – to je moda. A moda je fantazija i avangarda, prije svega.

Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, Miu Miu. Dosad su izašle samo dvije reklamne fotografije koje su snimili Mert & Marcus i obje prenosim. Kolekcija za ovu sezonu je i više nego dobra. Izvanredna, ustvari. Napravljena je romantičnom stilu 70-ih, vrlo je vesela, napredna i bez ikakve nostalgije. Miu Miu uvijek gleda prema naprijed, a mislim da se izbor manekenke krije u tržištu Azije koje obožava modele koji upravo ovako izgledaju, a Miu Miu nevjerojatno visok rast prodaje bilježi upravo na tom tržištu. Na kraju svake priče o fantaziji - ipak tržište odredjuje pravila igre.

Image Hosted by ImageShack.us
Lindsey Wixson na revijama za proljeće / ljeto 2010
Lijevo – Prada, desno – Miu Miu



Komentari (4) - Isprintaj - #