Related Posts with Thumbnails

subota, 15.05.2010.

Ljeto 2010: muške kupaće postaju sve kraće!


Image Hosted by ImageShack.us

Izvještaji iz trgovina širom svijeta i narudžbe trgovaca već odranije spominju stiletto efekt koji pokazuje kako u vremenima krize žene počinju nositi obuću s višim potpeticama. Istovremeno, kozmetičarske kuće u recesijskim vremenima bilježe snažan porast prodaje žarko crvenih ruževa za usne. Nije još jasno je li globalna recesija utjecala i na dužinu muških kupaćih gaća, ali dužina nogavica se skraćuje. Već je bilo i vrijeme, mogle bi reći neke znatiželjnice. Nekoliko centimatara nogavica je izgubljeno i u modu ulaze one koje ne idu preko koljena. I obične bokserice postaju kraće, a novu modnu igru uvjerljivo vode kupaće gaće. Boje su jake i najtraženije su zelena i žuta

Image Hosted by ImageShack.us

Američki proizvodjači Speedo i Nautica bilježe jaki porast narudžbi kraćih kupaćih gaćica. Još nije riječ o nekom preagresivnom skraćivanju, ali primjeti se. Sportskim rječnikom reklo bi se da su košarkaške vrećaste gaćice dužinom do ispod koljena ustupile mjesto odbojkaškim. Dizajn gleda prema 80-ima i ondašnjoj surf kulturi Kalifornije. Multifunkcionalne su jer ih muškarci koriste i kao kratke hlače.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
via.wwd.com


Za neko dodatno skraćivanje nogavica ili za prelazak na vrlo kratke kupaće zainteresirani(e) će malo pričekati. Trgovci javljaju da slip gaćice kupuju atletski razvijeni muškarci i da čine 'vrlo mali postotak prodaje'.

Image Hosted by ImageShack.us
John Galliano / summer 2010 - foto: nymag.com


Komentari (1) - Isprintaj - #