Related Posts with Thumbnails

nedjelja, 18.07.2010.

La Piscine (1969) - Bazen (Alain Delon & Romy Schneider)


Image Hosted by ImageShack.us


Novi reklamni spot za Diorov muški miris koristi scenu s Alain Delonom iz filma 'La Piscine' (1969). Bilo je zanimljivo vidjeti film u kojem nastupa nekada možda najljepši ljubavno – filmski par europske kinematografije - Alain Delon & Romy Schneider.



Eau Sauvage - Christian Dior


Uz zanosnu Romy Schneider, u filmu ljubavnih trokuta koji se odvijaju u ljetnoj atmosferi bogataške vile u Saint Tropezu, pojavljuje se i Jane Birkin. Bio je to ovoj Engleskinji prvi nastup u francuskom filmu. Kako je moda 60-ih danas ponovo u velikom trendu, obje glumice izgledaju nevjerojatno moderno, posebno Jane Birkin koja izgleda kao da nosi najnovije dizajnerske kolekcije za ljeto 2011. Romy Schneider, velika glumica tragične sudbine, izgleda kao briljantan Pradin model za nadolazeću sezonu. Film i titlovi mogu se naći na Internetu.


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



Romy Schneider


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
Jane Birkin - La Piscine





Romy Schneider, koja je zbog ljubavi prema Delonu napustila rodnu Austriju, preselila u Pariz i odlično savladala francuski jezik (jer on nije htio savladati njemački) za vrijeme snimanja ovog filma više nije bila u ljubavnoj vezi s Alain Delonom, ali su uvijek ostali vezani prijateljstvom. Preminula je u 44. godini života, 10 mjeseci nakon tragične smrti svog 15-godišnjeg sina Davida koji je preskačući ogradu njihove kuće pao na metalne šiljke ograde i iskrvario. Bila je to bol s kojom se Romy nije mogla nositi. Alkohol i tablete za spavanje uzeli su svoj danak i srčani udar je bio službeni uzrok njezine prerane smrti. Alain Delon je povodom njene smrti 1982 g. u pariškom listu Paris Match napisao dirljivo ljubavno – oproštajno pismo. Pokopana je u Francuskoj, a Alain Delon je organizirao prijenos posmrtnih ostataka njezinog sina u majčin grob.


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
foto: toutlecine.com; imdb.com



Komentari (1) - Isprintaj - #