Related Posts with Thumbnails

petak, 06.08.2010.

BrewDog – Punk pivovara.


Intergalaktičko pivo za odabrane..!!



Image Hosted by ImageShack.us


Kako postoje alternativni trendovi, tako postoje i alternativne pivovare. Jedna od njih, i to ona s najbržim rastom prodaje u Velikoj Britaniji je škotska pivovara BrewDog. Sami za sebe tvrde da su protiv institucija, trendova i pravila, ali da prije svega proizvode vrhunsko pivo. U zemlji s ogromnom tradicijom proizvodnje whiskeya i piva, dva mlada momka su prije samo tri godine unajmili jednu zgradu, uzeli grozan bankovni kredit (nužan taktički punk manevar) i krenuli u proizvodnju, ali i briljantan anti-marketing svog Hardcore punk piva.


Image Hosted by ImageShack.us


Duhoviti nazivi njihovih proizvoda poput 'Trashy Blonde', 'Tactical Nuclear Penguin', 'Chaos Theory' ' R.I.P.' ili '5 A.M. Saint' govore ponešto o publici na koju ciljaju. Kako je kod ovih momaka sve naopako, tako je i njihovo pivo pod nazivom 'Punk' - bezalkoholno. S ostalima bi trebalo opreznije postupati prilikom slijevanja u grlo jer neka dosežu do 50% alkohola.


Image Hosted by ImageShack.us


'Sink the Bismarck' je pivo koje dobilo naziv po slavnoj naredbi britanskog premijera Churchilla o potapljanju njemačkog bojnog broda 'Bismarck', izdanoj početkom drugog svjetskog rata, a momci su to popratili video spotom u svom stilu.




'Tactical Nuclear Penguin' takodjer ima zasluženi video spot.




Jedno od piva nosi naziv 'End of History', ima 55% alkohola i boca se nalazi unutar preparirane lasice ili vjeverice. Žedni i dalje? Ne brinite. Po cijeni od 500 funti prozvelo se svega 12 boca koje su odmah rasprodane.


Image Hosted by ImageShack.us


Već sama imena njihovih prozvoda (ali i postoci alkohola), kao i duhoviti promo filmovi napravljenji gotovo u stilu sjajnog dvojca iz zagrebačke 'Normalnofobije' govore da će inovativni marketing i približavanje buntovnom duhu modernih potrošača biti presudno u uspjehu ove mlade pivovare, koju su (osim mene) primjetili Financial Times, Independent, Guardian i druge ugledne britanske novine. Vlasnici ove pivovare (dečki su startali s 24 godine) inspiriraju se proročanskim riječima Steve Jobbsa, osnivača tvrtke Apple, koji je poslao poruku svim buntovnicima, luckastima, onima koji prave probleme i koji vide stvari drugim očima – 'Ljudi koji su dovoljno ludi da misle kako mogu promijeniti svijet, oni su koji to i naprave.'


Image Hosted by ImageShack.us

www.brewdog.com


Komentari (0) - Isprintaj - #