Related Posts with Thumbnails

subota, 23.10.2010.

Lanvin za H&M

Image Hosted by ImageShack.us

Lanvin, pariška kuća visoke mode, dobila je od švedskog giganta brze mode H&M-a ponudu koju nije mogla odbiti. Ova neobična suradnja dviju firmi koje stoje na dva potpuno suprotna pola modnog svijeta pobudila je ogroman interes i uskoro će izaći na vidjelo. Široka će publika u izabranim H&M dućanima moći - za mali dijelić cijene orginalnih Lanvinovih kreacija - kupiti ono što najčešće mogu samo gledati u izlozima i prestižnim modnim časopisima.

Alber Elbaz, glavni kreativni mastermind kuće Lanvin zapravo ništa novog nije dao i kreirao za H&M. U promotivnim spotovima gdje govori o toj suradnji Elbaz je naglasio kako će H&M ponovo proizvesti samo Lanvinove kreacije iz starih kolekcija. Elbaz je u posljednjem iz te serije spotova rekao kako je ostao šokiran odličnom kvalitetom završnih uzoraka koje mu je H&M dao na uvid. Jednostavno nije vidio razliku u kvaliteti izmedju orginala i H&M-ove izvedbe.

Ovaj brak iz ugodnog računa dosta toga donosi svim zainteresiranim stranama. Ogroman publicitet i pojačani image je ono što H&M dobiva i to su spremni Lanvinu skupo platiti. Kupci će dobiti ponešto starije kreacije, ali identične orginalu, a kako je najčešće riječ o cocktail haljinama - godina proizvodnje i nije toliko važna. Tu je doduše pitanje koje je nedavno postavio Nicolas Ghesquiere, glavni kreativni um modne kuće Balenciaga: – 'Tko uopće kupuje cocktail haljine? Ja ih ne vidim u svakodnevnom životu!'

Bilo kako bilo, sad će ih rado kupiti mnoge žene i djevojke. Kad i kako će ih nositi i nije toliko važno, iako je kraj godine idelano vrijeme upravo za tu vrstu odjeće. Linija koja na tržište izlazi 23.11 ove godine sadrži odjeću, nakit, šešire, naočale, i cipele biti će ponudjena u 200 odabranih H&M dućana. (ukupno ih ima oko 2.000). Kolekcija će se moći kupovati online u odredjenim zemljama, a slike cijele linije objavit će se 02.11 ove godine. Zasad su objavljene samo dvije promotivne fotografije.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us







Komentari (1) - Isprintaj - #