Related Posts with Thumbnails

ponedjeljak, 25.10.2010.

Film: Kanye West - 'Runaway'

Image Hosted by ImageShack.us
slika: George Condo

Kanye West se vraća u odličnom izdanju. Nakon teškog pada i osude u očima javnosti kad je u trenutku priznanja mladoj američkoj pjevačici Taylor Swift prekinuo dodjelu MTV nagrada za najbolji video, Kanye West novim albumom 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy' i pripadajućim 35-minutnim filmom pod naslovom 'Runaway' vraća se u punom sjaju koji taj osebujni umjetnik svakako zaslužuje. Ovaj izvrsni nadrealni film kojeg je pjevač i režirao sadrži devet njegovih pjesama s novog albuma pod nazivom, a partnerica mu je bivši Victoria's Secret andjeo, prekrasna Selita Ebanks.

Model i glumica Selita Ebanks u filmu utjelovljuje pticu Feniks koja dolazi s druge planete i Kanye joj pokazuje naš svijet. Sve je prepuno simbolike koja daje umjetnikovo vidjenje skučenog i neslobodnog mentaliteta ljudi koji pristaju na mentalni zatvor i spremni su slomiti sve koji se slobodom iz tog mentaliteta izdižu. Kanye West šalje poruku svima koji drukčijeg ne prihvaćaju i umjesto da probaju razumijeti pokušavaju ga promijeniti .

Federico Fellini, Stanley Kubrick, Picasso, Matisse, Karla Lagerfeld, Wall – Pink Floyda, Thriller video Michael Jacksona, poslužili su kao umjetnička inspiracija Westu u stvaranju ovog filma.

Film 'Runaway' u cijelosti:





Louis Vuitton, Takashi Murakami, a sad i briljantni američki slikar George Condo (izdradio naslovnicu albuma) samo su neki s kojima Kanye West suradjuje i pokazuje širinu svog interesa i osjećaja za umjetnost. U vremenima kad većina spotova (i medija) lovi publiku na najprizemniji način, vjerujući u isprane mozgove masovnog tržišta, Kanye radi suprotno i na scenu dovodi ansambl balerina koje fantastičnom pojedinačnom koreografijom stvaraju zanosnu cjelinu (pred kraj su skoro cijelu minutu potpuno nepomične) sudjelujući u izvanrednoj vizualizaciji pjesme 'Runaway'.





Image Hosted by ImageShack.us



Komentari (0) - Isprintaj - #