Related Posts with Thumbnails

ponedjeljak, 01.11.2010.

Tod's, La Scala i Klaus Nomi

Image Hosted by ImageShack.us
Foto: tods.com


Kratki petominutni film pod nazivom 'An Italian Dream' prvi rezultat je uspješne suradnje talijanskog proizvodjača luksuzne obuće Tod's i milanske operne kuće La Scala. Ovaj film prepun dinamike i dramatike pokazuje kako glazbena i baletna umjetnost savršeno funkcioniraju u naizgled neobičnoj suradnji s luksuznom modom.



Preuzeto s Tod's web stranice
Režija: Matthias Zentner, koreografija - Gianluca Schiavoni



Tradicija operne i luksuzne fashion kuće pokazana je na vrlo moderan način. Izvanredna koreografija i sjajan film započinje melodijom – 'Cold Song' iz Purcellove opere 'Kralj Arthur' i to me podsjetilo na nekadašnju izvedbu te pjesme kojom je bavarski umjetnik Klaus Nomi 80-ih godina dobio kultni status. Nomi je slavu dostigao u New Yorku i svojim glazbom i scenskim izgledom uvelike olakšao put kasnijim avangardnim umjetnicima. Ostat će zapamćen kao nenadmašni izvodjač pjesme 'Cold Song', a njegovom su vizualnom estetikom kasnije bili inspirirani modni dizajneri Gareth Pugh, Jean Paul Gaultier, modna kuća Givenchy i drugi. Klaus Nomi umro je u 39. godini života kao jedna od prvih žrtvava AIDS-a.





Klaus Nomi je, opet, svoj zaštitni znak - plastični polufrak s leptir mašnom prvi put vidio kad je na jednom nastupu pratio David Bowiea i tako moda, kao i scenska garderoba, idu u krug. Danas je vrijeme Lady Gage i prožeto je mnogo bržim protokom informacija, ali trebat će još ponešto truda da se nadamaše inovacije Bowiea, Elton Johna, Klaus Nomia i drugih njenih prethodnika na koje se naslanja.

Image Hosted by ImageShack.us
David Bowie i Klaus Nomi u showu Saturday Night Live



Komentari (0) - Isprintaj - #